Gogosi cu branza
Bunica ne facea mereu aceste gogosi
Ingrediente:
500 gr de brânză de vaci proaspătă şi scursă,
un vârf de linguriţă de sare
4-5 linguri de zahăr pudră
coaja de la o lămâie,
2 ouă mari,
făină cât cuprinde (circa 6-7 linguri),
ulei pentru prăjit,
zahăr pudră pentru servit.
Mod de preparare
se amestecă brânza de vaci cu zahărul, sarea şi coaja de lămâie. Se încorporează ouăle, apoi se pune făina, treptat. Aluatul rezultat trebuie să fie moale, uşor de modelat, dar compact şi fără să aibă tendinţa să se desfacă. Se rup bucăţele şi, cu mâinile date prin făină, se fac biluţe, care se turtesc ca nişte chifteluţe. Se pune ulei la încins într-o tigaie mai înaltă şi se prăjesc gogoşile circa 3-4 minute pe fiecare parte, la foc domol, ca să se pătrundă bine. Se scot pe hârtie absorbantă şi se presară pe ele zahăr pudră.
Ingrediente:
500 gr de brânză de vaci proaspătă şi scursă,
un vârf de linguriţă de sare
4-5 linguri de zahăr pudră
coaja de la o lămâie,
2 ouă mari,
făină cât cuprinde (circa 6-7 linguri),
ulei pentru prăjit,
zahăr pudră pentru servit.
Mod de preparare
se amestecă brânza de vaci cu zahărul, sarea şi coaja de lămâie. Se încorporează ouăle, apoi se pune făina, treptat. Aluatul rezultat trebuie să fie moale, uşor de modelat, dar compact şi fără să aibă tendinţa să se desfacă. Se rup bucăţele şi, cu mâinile date prin făină, se fac biluţe, care se turtesc ca nişte chifteluţe. Se pune ulei la încins într-o tigaie mai înaltă şi se prăjesc gogoşile circa 3-4 minute pe fiecare parte, la foc domol, ca să se pătrundă bine. Se scot pe hârtie absorbantă şi se presară pe ele zahăr pudră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu