stafidopita
o prajitura cu stafide sau stafidopita este binevenita oricând la o cafeluta sau chiar si issimpla
dar zic sa va scriu reteta poate o faceti si voi
Ingrediente
4 pahare de faina
4 lingurite de praf copt
1 lingurita sare
1 pahar unt
1 1/2 pahar zahar
2 oua
1/2 lingurita scorțișoară
2 pahare stafide galbene
coaja de portocala
1 1/2 pahar lapte
zahar pudra
Mod de preparare
Batem zaharul, ouale si untul bine pana se face o crema albicioasa si zaharul este topit.
Punem in bol faina , sare si praf de copt si amestecam.
In bolul cu oua adaugam stafidele si coaja de portocala si amestecam, punem lapte si faina cate putin pana se termina ( laptele si faina). Ungem o tava cu unt si punem compozitia de chec.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si punem tava , coacem pentru 40 de minute ( dar verificati daca este copt, in functie de cuptorul fiecaruia) . Scoatem tava din cuptor lasam sa se raceasca si apoi pudram cu zahar pudra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu