pastitio cu macaroane mici
Pastitio este foarte bun, dar sa l făci acasa, nu sa cumperi crema beschamel cum văd pe toate site-urile astea de specialitate. Necesită timp si răbdare ca sa faceti pastitio dar rezultatul este pe masura.
Pastitio un preparat grecesc demențial de bun. Este reteta fetei, noi am modificat o putin
Ingrediente:
500 gr macaroane mici
Pentru sos de carne
4 cepe
2 căţei de usturoi
1 morcov
400 gr suc de rosii
1 kg carne de viţel, tocată
sare
piper
100 ml vin alb
1 linguriţă oregano uscat
Pentru sosul Bechamel:
50 gr unt
50 gr făină
500 ml lapte
3 oua
sare
piper
nucşoară
1 foaie de dafin
Pentru crustă:
Parmezan sau kefalotiri
Unt
Mod de preparare:
Fierbi macaroanele, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Cureţi ceapa şi căţeii de usturoi şi îi toci mărunt, iar morcovul curăţat îl dai pe răzătoarea mică.
Pui legumele la călit. Condimentezi după gust cu sare, piper, oregano, şi laşi legumele să se călească, iar când s-au înmuiat, adaugi carnea tocată.
Punem roșiile curățate în blender le amestecam bine şi le adaugi peste carne. Pui şi vinul şi laşi să fiarbă, la foc mic, timp de 45-50 de minute, până scade zeama şi carnea este bine făcută.
Pregăteşi sosul Bechamel
Separat, topeşti untul, adaugi făina şi o căleşti. Adaugi apoi laptele, puţin câte puţin, până îl încorporezi pe tot. adaugăm ouăle și amestecăm bine . Adaugi nucşoara, foaia de dafin, sare şi piper după gust.
Amesteci permanent şi laşi să fiarbă până se îngroaşă ca un sos. Dai vasul deoparte şi laşi să se răcească. Ungi o tavă cu unt Si punem jumătate din cantitatea de macaroane, pe lungime. Repartizezi deasupra sosul de carne tocată şi acoperi cu restul de macaroane. Torni deasupra sosul Bechamel şi presari parmezanul ras si unt din loc în loc
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35-40 de minute, până se rumeneşte frumos.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu