pate de porc 2

 

Pateul de ficat este un preparat supergustos îndrăgit de o mulţime de români. Uite cea mai simplă şi cea mai bună reţetă pentru a obţine un pateu de ficat delicios

Ingrediente:
500 gr de ficat de porc;
200 gr slănină din aceea cu carne;
300 gr carne de porc de la gât – cam aceea folosită la cârtaboş;
1/2 pachet de unt
2 cepe albe
3 catei usturoi;
1 ardei iute roşu;
50 ml de coniac
2 foi de dafin
Sare, după gust
piper proaspăt măcinat
cimbru
Mod de preparare
Tocam ceapa, usturoi si ardei iute si le punem sa se caleasca in unt. Taiem slanina ,carnea de porc si ficatul bucatele. Punem intai slanina si foile de dafin si lasam 2 minute , apoi adaugam carnea si ficatul si lăsăm sa se prajeasca ( nu foarte mult). Lasam sa se răcească putin si apoi punem in blender cu sare , coniac , piper si amesteca bine . Punem in forme sau bol si lasam sa se raceasca bine . Pastram la rece.
 

Comentarii

Postări populare