dulceata de gutui
Cea mai bună dulceaţă de gutui.
Ingrediente
2 kg de gutui spălate şi date prin răzătoare
2 litri de apă
120 ml de suc de lămâie
1 lingură de coajă de lămâie
2 kg de zahăr
Mod de preparare
Pregătiţi gutuile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în două. Daţi-le prin răzătoare până ajungeţi la cotor, inclusiv coajă
Puneţi apă într-o oală mare, largă şi cu fundul gros (6-8 litri) şi aduceţi-o la punctul de fierbere. Adăugaţi gutuile date prin răzătoare, zeamă de lămâie şi coajă de lămâie. Reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă încet până ce se înmoaie gutuile, aproximativ 10 minute.
Adăugaţi zahărul şi fierbeţi din nou. Amestecaţi pentru a dizolvă cristalele de zahăr. Scădeţi temperatura. Lăsaţi să fiarbă fără capac şi amestecaţi din când în când până ce dulceaţă capătă o culoare cărămizie şi se îngroaşă, însă 30-50 de minute.
Turnaţi dulceaţă în borcane fierbinţi şi acoperiţi-le. Înainte de aplicarea capacelor, sterilizaţi-le prin punerea într-un bol şi acoperire cu apă clocotită. Ştergeţi gurile borcanelor astfel încât să fie uscate înainte de aplicarea capacelor.
Ingrediente
2 kg de gutui spălate şi date prin răzătoare
2 litri de apă
120 ml de suc de lămâie
1 lingură de coajă de lămâie
2 kg de zahăr
Mod de preparare
Pregătiţi gutuile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în două. Daţi-le prin răzătoare până ajungeţi la cotor, inclusiv coajă
Puneţi apă într-o oală mare, largă şi cu fundul gros (6-8 litri) şi aduceţi-o la punctul de fierbere. Adăugaţi gutuile date prin răzătoare, zeamă de lămâie şi coajă de lămâie. Reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă încet până ce se înmoaie gutuile, aproximativ 10 minute.
Adăugaţi zahărul şi fierbeţi din nou. Amestecaţi pentru a dizolvă cristalele de zahăr. Scădeţi temperatura. Lăsaţi să fiarbă fără capac şi amestecaţi din când în când până ce dulceaţă capătă o culoare cărămizie şi se îngroaşă, însă 30-50 de minute.
Turnaţi dulceaţă în borcane fierbinţi şi acoperiţi-le. Înainte de aplicarea capacelor, sterilizaţi-le prin punerea într-un bol şi acoperire cu apă clocotită. Ştergeţi gurile borcanelor astfel încât să fie uscate înainte de aplicarea capacelor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu