desert cu must

Pentru ca tot am primit butoiasul de must, am zis sa mai fac o reteta care place foarte mult copiilor si nu numai. Bunica ne facea mereu cind facea mustul. Aroma era in toata casa . Dar sa lasam vorba si sa ne apucam de treaba
Ingrediente :
8 cani de must
1 cana faina
1 lingura scortisoara macinata
1 cana amestec de migdale si nuci tocate
2 linguri de zahar brun
2 cuisoare
1 bat de scortisoara
Se da mustul in clocot impreuna cu cuisoarele si scortisoara. Daca mustul incepe sa spumeze, se ia spuma cu o spumiera.
Se stinge flacara si se lasa mustul sa stea, pana ce se decanteaza reziduul pe fundul vasului. Se strecoara si se indeparteaza cuisoarele si scortisoara . Se gusta mustul si, daca nu este indeajuns de dulce, se adauga zahar, dupa preferinta. Se mai lasa sa fiarba inca 30 de minute.
Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga faina; se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune mustul pe farfurii si se lasa sa se intareasca. Se orneaza cu migdale si nuci tocate, scortisoara.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare