mustokouloura

Am primit  un butoias cu must proaspat. Cum nu sunt mare bautoare de must, dar ador parfumul lui de struguri zdrobiti cu coaja, samburi si miez zemos, m-am gandit ca am cateva retete grecesti in care as putea sa folosesc must.
Si, intr-adevar, dupa o scurta cautare am scos la iveala niste fursecuri pufoase si parfumate cu toate aromele toamnei: Mustokouloura (pe numele lor grecesc, Fursecuri cu must pe romaneste). Unde mai pui ca sunt extrem de simplu de facut!
Ingrediente:
4 cani de faina
6 lingurite praf de copt
1 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 lingurite scortisoara macinata
1 cana de zahar brun
3/4 lingurita cuisoare macinate
1/2 lingurite nucsoara macinata
1 lingura de cacao
1/2 cana ulei
1 cana de must
2 lingurite coniac
2 lingurite suc de portocala
2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
Se amesteca toate ingredientele solide  intr-un bol incapator si se face o groapa in mijloc.
Se amesteca ingredientele lichide intr-un blender (sau cu telul pentru circa 2 minute), apoi se toarna in bolul cu cele solide. Cu o spatula amestecati compozitia pana cand e aproape omogena
Apoi luati o bucata de aluat si rulati-l pe o suprafata curata si foarte putin pudrata cu faina. Faceti bastonase de aproximativ 15 cm, pe care le inchideti intr-un cerc, iar apoi le transferati pe o tava in care ati pus hartie de copt. Se aseaza cam la 2 cm distanta, pentru ca se mai maresc putin la copt (nu foarte mult, fata de alte fursecuri).
Dintr-o singura portie ies cam 30 de fursecuri, care sunt gata de scos din cuptor in 20 de minute, iar casa va mirosi a scortisoara si mirodenii pana seara!

Comentarii

Postări populare