Salata de vinete cu nuci

După cum am mai spus salata de vinete este una dintre preferatele mele, așa că o fac mereu , fie de post fie cu maioneza fie cu iaurt sau cu nuci
Ingrediente:
4 vinete
100 gr nuci
1 ceapă
175 ml ulei de floarea soarelui
2 linguri maioneză
sare, piper, suc de lămâie
Mod de preparare
Se coc vinetele . Se lasă să se răcească. Se curăţă şi se lasă să se scurgă bine. Se toacă cu un cuţit de plastic sau lemn. Nuca se taie mărunt și se pune  peste vinete şi se mixează bine, până devin cremoase (nu folosiţi blender sau robot de bucătărie cu cuţit - se taie seminţele de la vinete şi îşi schimbă gustul!). Se adaugă puţin câte puţin ulei. Se pune ceapa (rasă sau tăiată foarte mărunt!), sare, piper proaspăt măcinat şi suc de lămâie, după gust. Se adaugă maioneză. Se poate servi ca aperitiv, ca umplutură pentru roşii sau sa dip cu tortilla şi roşii.
Nota
Cel mai important este să prajeşti vinetele afară pe grătarul cu gaz sau cărbuni ca să ai o salată cu gustul acela specific de "afumat"…

Comentarii

Postări populare