Trigoane însiropate cu nuca

Este un desert care se face repede și este recomandat in perioada postului
Ingrediente:
½ kg foi de placinta
1 lingura mare de miere
1 lingurita scortisoara
½ ceasca zahar
1 ½ ceasca pesmet
1 ½ ceasca nuca macinata.
Coajă de lămâie
Mod de preparare
Fierbem 200 ml apa cu mierea si zaharul, vreme de 5 minute. In acest sirop adaugam nucile, pesmetul si scortisoara. Taiem foile de placinta in fasii late de 7 cm si le ungem cu ulei. Adaugam o lingura de umplutura in capatul fiecarei fasii şi impachetam in zig-zag pana ajungem la capatul fasiei. Apoi punem trigoanele intr-o tava unsa cu ulei si le coacem timp de 15 de minute, pana se rumenesc. Cei care nu sunt dornici de un desert foarte dulce, le pot servi dupa ce s-au copt. Insa ele se pot servi insiropate cu un sirop obtinut dintr-o ceasca de zahar, trei linguri de miere si putina scortisoara – care se fierb vreme de 5 minute.

Comentarii

Postări populare