Grisine cu gris si chimen



Reteta aceasta  este chiar simplu de facut, grisinele sunt foarte crocante datorita grisului asa ca daca doriti sa rontaiti ceva in post, va recomand reteta de mai jos din toata inima.
La noi se mananca foarte repede
Ingrediente
400 gr faina
100 gr gris
200-250 ml apa minerala
8 gr drojdie uscata
4 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita rasa sare
1 lingurita chimen
100 gr branza sarata
Mod de preparare
Amestecam faina, drojdia si grisul si le punem intr-un vas de plastic. Facem o gropita in centrul acestui amestec unde adaugam apa amestecata cu jumatate de lingurita de zahar si uleiul. Va sfatuiesc sa puneti initial 200 ml apa si daca mai este nevoie ulterior, mai adaugati inca 50 ml.
Framantam pana cand aluatul incepe sa prinda consistenta si adaugam sarea.Continuam sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic pe care-l crestam si il punem la dospit pentru 1 ora intr-un loc cald ferit de curent. Dupa ce-si dubleaza volumul amestecam usor si adaugam chimen si branza sarata rupem mici bucatele din aluat si le rulam pe planul de lucru pana obtinem grisine lungi. Ungem fiecare grisina cu o pensula inmuiata in apa calduta
Asezam grisinele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 15-20 minute.






Comentarii

Postări populare