gogosi impletite cu nuttela
Ce de bunatati ne mai facea bunica. Avea multi nepoti la masa si trebuia sa ne multumeasca pe toti
Gogoşile sunt pe placul tuturor! Urmează paşii acestei reţete şi prepară nişte gogoşi delicioase ca acelea pe care le făcea bunica.
Gogosi impletite
Ingrediente:
600 g făină
2 ouă
1 cub de drojdie
300 ml lapte
4 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
coaja rasă de la 1 lămâie
zahăr pudră
apă caldă
100 gr nuttela
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Încălzeşti puţin laptele, adaugi o linguriţă de zahăr, drojdia şi le amesteci până se topesc. Într-un vas mai mare cerni făina, faci o adâncitură la mijloc şi torni amestecul de drojdie.
Pui zahărul vanilat, praful de sare, ouăle, coaja rasă de lămâie şi restul de zahăr. Amesteci bine ingredientele, adaugi apă caldă şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare. Îl laşi la dospit 30 de minute, acoperit, în loc cald.
Din aluatul de gogoşi crescut întinzi o foaie groasă şi porţionezi astfel încăt să obţii suluri subţiri şi lungi, întindem putin punem nuttela si pe care le rulezi în formă de spirală sau îi împleteşti.
Într-un vas torni uleiul la încins, iar când este destul de fierbinte pui câte 2-3 gogoşi şi le laşi până se rumenesc uşor. Scoţi aceste gogoşi împletite pe şerveţele absorbante, după care le pudrezi cu zahăr.
Comentarii
Trimiteți un comentariu