perisoare in sos alb
Ingrediente:
- 250 g carne tocată de viţel
- 2 ouă
- sare
- piper
- 200 ml vin alb
- 150 g margarina
- 5 linguri faină albă
- 200 ml supă concentrată de pui
- 1/2 legătură pătrunjel
Pune într-un castron carnea tocată, ouăle, sare şi piper. Amestecă ingredientele bine şi modelează cu mâinile ude perişoarele, apoi aşază-le într-o tavă.
Topeşte margarina într-o crăticioară şi, amestecând încontinuu, adaugă faina, supa şi vinul.
Lasă compoziţia să fiarbă la foc mic 10 minute, amestecând încontinuu. Toarnă sosul peste perişoare şi dă-le circa 20 de minute la cuptor, la 180° C.
Decorează perişoarele cu pătrunjel tocat şi serveşte-le ca fel unic, cu garnitură de orez sau de legume fierte, după gust.
Topeşte margarina într-o crăticioară şi, amestecând încontinuu, adaugă faina, supa şi vinul.
Lasă compoziţia să fiarbă la foc mic 10 minute, amestecând încontinuu. Toarnă sosul peste perişoare şi dă-le circa 20 de minute la cuptor, la 180° C.
Decorează perişoarele cu pătrunjel tocat şi serveşte-le ca fel unic, cu garnitură de orez sau de legume fierte, după gust.
Comentarii
Trimiteți un comentariu