Salata orientala 2
Salata orientala cred că place tuturor. Iată cum fac eu
Ingrediente
1,4 kilograme de cartofi
2 cepe potrivit de mari
150 gr măsline
250 gr castraveţi muraţi
6-8 linguri de ulei măsline
1 lămâie (sau 4 linguri oţet alb)
sare
piper
Oregano
Preparare
Spălaţi bine cartofii de pământ. Lăsați-i cu tot cu coajă.Puneţi cartofii la fiert, la foc mic, în apă cu sare, pentru aproximativ 25-35 de minute (în funcţie de dimensiunea lor) din momentul în care fierb.Verificaţi cu o scobitoare sau furculiţă. Dacă pătrunde uşor, până în mijloc, cartofii sunt fierţi.Transferaţi cartofii fierbinţi în apă cât mai rece pentru uşura desprinderea cojilor.Decojiţi şi tăiaţi cartofii în rondele groase sau cuburi potrivite.Curăţaţi şi tăiaţi ceapa peştişori subţiri.Tăiaţi castraveţii în felii groase de 5-7 mm.Amestecaţi cu grijă cartofii cu ceapa, castraveţii, măslinele. Asezonaţi după gust cu sare, piper proaspăt măcinat, zeamă de lămâie (sau oţet) şi ulei.Presăraţi cu oregano
Ingrediente
1,4 kilograme de cartofi
2 cepe potrivit de mari
150 gr măsline
250 gr castraveţi muraţi
6-8 linguri de ulei măsline
1 lămâie (sau 4 linguri oţet alb)
sare
piper
Oregano
Preparare
Spălaţi bine cartofii de pământ. Lăsați-i cu tot cu coajă.Puneţi cartofii la fiert, la foc mic, în apă cu sare, pentru aproximativ 25-35 de minute (în funcţie de dimensiunea lor) din momentul în care fierb.Verificaţi cu o scobitoare sau furculiţă. Dacă pătrunde uşor, până în mijloc, cartofii sunt fierţi.Transferaţi cartofii fierbinţi în apă cât mai rece pentru uşura desprinderea cojilor.Decojiţi şi tăiaţi cartofii în rondele groase sau cuburi potrivite.Curăţaţi şi tăiaţi ceapa peştişori subţiri.Tăiaţi castraveţii în felii groase de 5-7 mm.Amestecaţi cu grijă cartofii cu ceapa, castraveţii, măslinele. Asezonaţi după gust cu sare, piper proaspăt măcinat, zeamă de lămâie (sau oţet) şi ulei.Presăraţi cu oregano
Comentarii
Trimiteți un comentariu