Ciuperci in sos de rosii

Ciuperci in sos de rosii
Sa faci ciuperci cu sos este extrem de usor. Ai nevoie de ingrediente simple, care se gasesc cam in orice bucatarie. Este o mâncare sănătoasă de post.Merg perfect alaturi de o mamaliguta calda. La fel de bine, se pot adauga si peste paste fierte.
Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete,
60 gr unt (ulei, daca tineti post),
1 ceapa mica,
2 catei usturoi,
1 foaie dafin,
1 legatura patrunjel,
150 ml vin alb, sec,
200 gr pasta tomate,
1/2 lingurita cimbru,
sare, piper,
Mod de preparare
Ciupercile se spala, se scot coditele si se taie in doua.
Untul (sau ulei in caz în care tineti post) se pune la incins, la foc domol, se adauga ceapa tocata marunt, se lasa 1-2 minute.
Se adauga ciupercile si uturoiul pisat. Se amesteca bine 5 minute, se adauga sare si piper.
Se adauga apoi foaia de dafin, cimbrul, vinul si pasta de tomate. Se lasa 15-20 minute.

Comentarii

Postări populare