strudel cu branza si gem
Avem pe aici iubitori de ștrudele? Dar iubitori de dulciuri cu mac? Pentru cei care au răspuns la apel avem astăzi o provocare: ștrudel cu brânză și gem!
un ou
500 g făină
200 ml lapte călduţ
70 g zahăr
75 g unt moale
un cub drojdie prospătă
un praf de sare
Pentru umplutura de brânză:
250 g brânză de vaci
2 linguri smântână
o lingură griş
Pentru umplutura de gem:
4-5 linguri gem
Pentru copt:
un gălbenuş
10 g unt
Mod de preparare
Pentru aluat, drojdia se desface în puţin lapte călduţ. Separat, se
amestecă oul cu făina, restul laptelui călduţ, zahărul, untul moale şi
un praf de sare. Se adaugă drojdia desfăcută, se mixează şi apoi se
frământă. Aluatul se lasă la crescut pentru o oră.
Aluatul crescut se întinde în formă dreptunghiulară, pe masa presărată
cu făină şi apoi se transferă pe hârtie care să ajute la rulare.
Se pune gemul pe o latură lungă a aluatului şi se rulează, apoi
se pune brânza amestecată cu smântână şi griş şi iar se rulează. Se
pune apoi şi macul şi se rulează final. Se lasă la crescut 20 de minute,
apoi se transferă în forma de copt unsă cu puţin unt, se unge cu
gălbenuş amestecat cu apă şi apoi se coace 45 de minute.
Ingrediente:
Pentru aluat:Pentru aluat, drojdia se desface în puţin lapte călduţ. Separat, se
amestecă oul cu făina, restul laptelui călduţ, zahărul, untul moale şi
un praf de sare. Se adaugă drojdia desfăcută, se mixează şi apoi se
frământă. Aluatul se lasă la crescut pentru o oră.
Aluatul crescut se întinde în formă dreptunghiulară, pe masa presărată
cu făină şi apoi se transferă pe hârtie care să ajute la rulare.
Se pune gemul pe o latură lungă a aluatului şi se rulează, apoi
se pune brânza amestecată cu smântână şi griş şi iar se rulează. Se
pune apoi şi macul şi se rulează final. Se lasă la crescut 20 de minute,
apoi se transferă în forma de copt unsă cu puţin unt, se unge cu
gălbenuş amestecat cu apă şi apoi se coace 45 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu