Dovlecei pane in stil grecesc
Dovlecei pane unul dintre aperitivele cel mai adesea comandate la terasele tavernelor de pe malul mării, alături de un sos tzatziki răcoritor. În limba greacă se numesc kolokythakia kourkouma
Este o rețetă un pic diferita de a dovleceilor pane făcuți de noi in Romania
Ingrediente
1 dovlecel de mărime medie (400-500 de grame)
4 linguri de făină (1-2 în plus, dacă e nevoie)
300 ml. ulei de măsline
sare
2 linguri malai
3 linguri gris
1 ou
100 ml lapte
Mod de preparare
Dovlecelul se spala se îndepărtează capetele și se feliază cât de subțire posibil, în felii groase de 2-3 milimetri.
Se sărează feliile de dovlecel cu praf de sare și se pun într-o sită, așezată deasupra unui vas adânc.Dovleceii vor lăsa multă apă, deci vor deveni foarte crocanți, după prăjire. Se lasă dovleceii să se scurgă bine de apă, cca o oră.
Amestecam faina cu gris și mălai și sare .
Punem laptele in bol adăugăm oul și amestecăm bine apoi adăugăm compoziția de faina și amestecăm
Punem felii de dovlecei in aceasta compizitie
Pentru prăjire se încinge, pe foc mediu-iute, o tigaie încăpătoare, adâncă. Se toarnă în tigaie uleiul de măsline într-un strat adânc de minimum 4 degete. Se așteaptă să se încingă bine uleiul, temperatura ideală de prăjire este de cca 180°C. Dacă felia de dovlecel pusă în tigaie, începe să sfârâie în uleiul de măsline, înseamnă că e suficient de încins.
Prăjiti dovleceii în mai multe tranșe, nu-i înghesuiți în tigaie.Dacă vreți să fie suficient de crocanți.
Dacă uleiul este suficient de încins și abundent, este suficient un timp de maximum 2 minute de prăjire, la o tranșă de dovlecei.
Se scot dovleceii prăjiți, pe un strat de hârtie absorbantă de bucătărie. Astfel, vor elimina și ultimele urme de ulei de pe suprafața lor.
Dovlecii se servesc cât sunt calzi și foarte crocanți,
Pofta bunaEste o rețetă un pic diferita de a dovleceilor pane făcuți de noi in Romania
Ingrediente
1 dovlecel de mărime medie (400-500 de grame)
4 linguri de făină (1-2 în plus, dacă e nevoie)
300 ml. ulei de măsline
sare
2 linguri malai
3 linguri gris
1 ou
100 ml lapte
Mod de preparare
Dovlecelul se spala se îndepărtează capetele și se feliază cât de subțire posibil, în felii groase de 2-3 milimetri.
Se sărează feliile de dovlecel cu praf de sare și se pun într-o sită, așezată deasupra unui vas adânc.Dovleceii vor lăsa multă apă, deci vor deveni foarte crocanți, după prăjire. Se lasă dovleceii să se scurgă bine de apă, cca o oră.
Amestecam faina cu gris și mălai și sare .
Punem laptele in bol adăugăm oul și amestecăm bine apoi adăugăm compoziția de faina și amestecăm
Punem felii de dovlecei in aceasta compizitie
Pentru prăjire se încinge, pe foc mediu-iute, o tigaie încăpătoare, adâncă. Se toarnă în tigaie uleiul de măsline într-un strat adânc de minimum 4 degete. Se așteaptă să se încingă bine uleiul, temperatura ideală de prăjire este de cca 180°C. Dacă felia de dovlecel pusă în tigaie, începe să sfârâie în uleiul de măsline, înseamnă că e suficient de încins.
Prăjiti dovleceii în mai multe tranșe, nu-i înghesuiți în tigaie.Dacă vreți să fie suficient de crocanți.
Dacă uleiul este suficient de încins și abundent, este suficient un timp de maximum 2 minute de prăjire, la o tranșă de dovlecei.
Se scot dovleceii prăjiți, pe un strat de hârtie absorbantă de bucătărie. Astfel, vor elimina și ultimele urme de ulei de pe suprafața lor.
Dovlecii se servesc cât sunt calzi și foarte crocanți,
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu