Dulceață de papaya
Cînd ai prieteni buni și ți trimit cadou câteva fructe de papaya , ce faci ????
Le lași să se strice bineînțeles că nu
Iaca așa am făcut o noua rețetă
Ingrediente:
900 gr miez de papaya (3 fructe mari),
450 gr zahăr brun
Zeama de la o lămâie
1 lingura coniac
2 vanilii
Mod de preparare:
se curăţă papaya de coajă şi de sâmburi. Se spală bine miezul şi se taie cubuleţe. Se pun cuburile într-o oală aşezată pe foc împreună cu zahărul, vanilie, zeama de lămâie și coniac şi se păstrează focul mic, pentru a nu se carameliza. În primele minute se amestecă intens, deoarece papaya va lăsa apă, iar zahărul se va topi. Se fierbe în continuare la foc mic, până când fructul devine o pastă de consistenţă moale. Gemul se lasă să se răcească, şi apoi se pune în borcane sterilizate, cu ajutorul unei linguri, şi se acoperă cu capace pe care au fost aşezate rondele de hârtie pentru copt sau celofan, pentru a evita oxidarea metalului. Se păstrează la rece. Este foarte potrivit la prepararea clătitelor, a cornuleţelor, sau a altor prăjituri de casă.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Le lași să se strice bineînțeles că nu
Iaca așa am făcut o noua rețetă
Ingrediente:
900 gr miez de papaya (3 fructe mari),
450 gr zahăr brun
Zeama de la o lămâie
1 lingura coniac
2 vanilii
Mod de preparare:
se curăţă papaya de coajă şi de sâmburi. Se spală bine miezul şi se taie cubuleţe. Se pun cuburile într-o oală aşezată pe foc împreună cu zahărul, vanilie, zeama de lămâie și coniac şi se păstrează focul mic, pentru a nu se carameliza. În primele minute se amestecă intens, deoarece papaya va lăsa apă, iar zahărul se va topi. Se fierbe în continuare la foc mic, până când fructul devine o pastă de consistenţă moale. Gemul se lasă să se răcească, şi apoi se pune în borcane sterilizate, cu ajutorul unei linguri, şi se acoperă cu capace pe care au fost aşezate rondele de hârtie pentru copt sau celofan, pentru a evita oxidarea metalului. Se păstrează la rece. Este foarte potrivit la prepararea clătitelor, a cornuleţelor, sau a altor prăjituri de casă.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu