Chec cu mac și stafide
Un chec cu mac fenomenal – măcar o dată în viață trebuie pregătit! Un desert irezistibil!
Vă las rețeta unui desert super delicios și aspectuos. Datorită macului puțin crocant și aluatului pufos, acest desert este absolut irezistibil, cucerind din prima. Unde mai pui că macul este foarte folositor pentru organism. Semințele de mac conțin proteine, glucide, fibre, vitaminele A, C, E, vitaminele grupei B, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, seleniu, mangan, fier, cupru și zinc. Acestea îmbunătățesc procesul de digestie, tratează bolile de stomac, precum și ameliorează insomnia.
Ingrediente
4 ouă
1 pahar de zahăr
125 gr de unt
1 pahar de mac
1 lingură praf de copt
1 pahar de făină
nuci și stafide după gust
1 cana apa
Mod de preparare
Fierbeți macul într-o cratiță mică cu apă timp de 5 minute. Acoperiți cratița cu un capac. Lăsați macul să se umfle. Peste 20 de minute strecurați-l.
Într-un bol bateți gălbenușurile cu zahăr și unt. Adăugați macul, făina și praful de copt.
Bateți albușurile spumă. Adăugați spuma de albușuri în aluat. Amestecați fără a depune prea mult efort. La dorință, adăugați stafide.
Turnați aluatul obținut într-o formă de copt, preventiv unsă cu unt.
Presărați cu nuci.
Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30-40 de minute.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu