Pulpa de purceluș la cuptor
Am luat o pulpa de purceluș cu tot cu sorici, am făcut o așa cum o făcea bunicul meu
Așadar iată o rețetă veche de aproape 60 de ani , delicioasa , aromata și tradițională .
Este o rețetă pentru sărbătorile de iarnă , dar pofta e mare .
Și nu exista lege unde scrie că un preparat se face doar atunci cînd e timpul lui, se face atunci cînd vrei și ai pofta
Ingrediente
1 pulpa de purceluș cu tot cu sorici
6-8 cartofi mari,
sare,
Oregano
piper,
boia dulce,
2-3 linguri ulei,
1-2 foi dafin,
100 ml apa
100 ml vin alb
3-4 căței usturoi
Zeama de la doua lamai
Mod de preparare
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade
Cartofii curatati se taie in jumatati apoi se feliaza si se aseaza in tava de la aragaz. Pulpa de purcelus se transeaza in felii groase de un centimetru si se aseaza peste cartofi. Se adauga dupa gust sarea, piperul, boia dulce , oregano, usturoi si se adauga una-doua foi de dafin. Se stropeste apoi cu 3 linguri de ulei, se adauga o ceasca de apa si se da la cuptor incins pentru circa o ora si 30 de minute. După cele 30 de minute adăugăm vinul și zeama de lămâie In timpul fierberii carnea mai elimina apa si grasime si este necesar sa mai intoarceti cartofii si pulpa pana ce lichidul este absorbit si componentele se rumenesc frumos. Lăsăm să se coaca încă 80 - 90 de minute
Se poate servi cu muraturi.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Așadar iată o rețetă veche de aproape 60 de ani , delicioasa , aromata și tradițională .
Este o rețetă pentru sărbătorile de iarnă , dar pofta e mare .
Și nu exista lege unde scrie că un preparat se face doar atunci cînd e timpul lui, se face atunci cînd vrei și ai pofta
Ingrediente
1 pulpa de purceluș cu tot cu sorici
6-8 cartofi mari,
sare,
Oregano
piper,
boia dulce,
2-3 linguri ulei,
1-2 foi dafin,
100 ml apa
100 ml vin alb
3-4 căței usturoi
Zeama de la doua lamai
Mod de preparare
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade
Cartofii curatati se taie in jumatati apoi se feliaza si se aseaza in tava de la aragaz. Pulpa de purcelus se transeaza in felii groase de un centimetru si se aseaza peste cartofi. Se adauga dupa gust sarea, piperul, boia dulce , oregano, usturoi si se adauga una-doua foi de dafin. Se stropeste apoi cu 3 linguri de ulei, se adauga o ceasca de apa si se da la cuptor incins pentru circa o ora si 30 de minute. După cele 30 de minute adăugăm vinul și zeama de lămâie In timpul fierberii carnea mai elimina apa si grasime si este necesar sa mai intoarceti cartofii si pulpa pana ce lichidul este absorbit si componentele se rumenesc frumos. Lăsăm să se coaca încă 80 - 90 de minute
Se poate servi cu muraturi.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu