Langosi ungurești 2
Una dintre cele mai indragite retete este cea de langosi unguresti. Sunt atat de buni ca greu te opresti din mancat!
Reteta de langosi unguresti poate fi pregatita de orice gospodina si va asigur ca vor avea un mare succes. Aluatul de langosi unguresti trebuie sa fie mai moale decat aluatul de paine sau de pizza.
Langosii pot fi serviti cu smantana, gem, crema de ciocolata sau cu zahar pudra. Sunt cei mai buni cu smantana, cascaval ras si usturoi.
Ingrediente
500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
200 ml lapte
1 lingurita de zahar
1/2 cana apa calduta ( vedeți dacă mai trebuie )
sare
2 linguri de ulei
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Mai intai se prepara maia din laptele caldut, drojdia lichefiata si lingurita de zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, maia si 2 linguri de ulei. Sarea se adauga la urma, sa nu intre in contact cu drojdia.
Apa se adauga treptat apa calduta, pana obtineti un aluat mai moale.
Bolul se acopera, se lasa deoparte intr-un loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Se pregateste o tava. Se ung mainile cu ulei si se formeaza langosi de marime egala, apoi se aseaza pe tava si se acopera cu un prosop. Se lasa sa creasca.
Se pune ulei la prajit si cand s-a infierbantat bine incepem sa prajim langosii pe ambele parti. Se scot pe prosoape absorbante de hartie.
Se servesc cu smantana, cascaval ras, usturoi, gem, crema de ciocolata sau zahar pudra.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Reteta de langosi unguresti poate fi pregatita de orice gospodina si va asigur ca vor avea un mare succes. Aluatul de langosi unguresti trebuie sa fie mai moale decat aluatul de paine sau de pizza.
Langosii pot fi serviti cu smantana, gem, crema de ciocolata sau cu zahar pudra. Sunt cei mai buni cu smantana, cascaval ras si usturoi.
Ingrediente
500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
200 ml lapte
1 lingurita de zahar
1/2 cana apa calduta ( vedeți dacă mai trebuie )
sare
2 linguri de ulei
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Mai intai se prepara maia din laptele caldut, drojdia lichefiata si lingurita de zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, maia si 2 linguri de ulei. Sarea se adauga la urma, sa nu intre in contact cu drojdia.
Apa se adauga treptat apa calduta, pana obtineti un aluat mai moale.
Bolul se acopera, se lasa deoparte intr-un loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Se pregateste o tava. Se ung mainile cu ulei si se formeaza langosi de marime egala, apoi se aseaza pe tava si se acopera cu un prosop. Se lasa sa creasca.
Se pune ulei la prajit si cand s-a infierbantat bine incepem sa prajim langosii pe ambele parti. Se scot pe prosoape absorbante de hartie.
Se servesc cu smantana, cascaval ras, usturoi, gem, crema de ciocolata sau zahar pudra.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu