Nuci și fursecuri
Nuci, prăjiturile din copilărie , azi le am făcut așa
Ingrediente
Pentru aluat
150 g făină (aproximativ)
1 pachet praf de copt
1 pachet zahăr vanilat
180 g zahăr
100 ml ulei
100 g unt sau margarină
3 ouă
Pentru cremă
300 g nuci măcinate
5 linguri lapte călduţ
1 lingura cacao
1 lingurita esenţă de rom
180 gr zahăr pudră
100 gr unt nesărat, la temperatura camerei
Mod de preparare
Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul.
Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi şi amestecul pe care l-ai făcut mai devreme, din ouă, zahăr, unt şi ulei.
Fă mici nuci din aluatul rezultat şi coace-le în forma specială.
Când le poţi dezlipi cu uşurinţă de pe formă, înseamnă că sunt gata.
Acum e timpul să faci crema
Amestecă zahărul cu untul, apoi adaugă cacaoa, esenţa de rom şi laptele călduţ. Apoi pune în crema rezultată şi nucile măcinate.
Umple câte două jumătăţi de nuci din aluat, cu crema rezultată, iar apoi lipeşte-le, pentru a arăta exact ca o nucă în coajă.
Din același aluat am făcut și câteva mici fursecuri
La final, presară pe ele zahăr pudră.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Ingrediente
Pentru aluat
150 g făină (aproximativ)
1 pachet praf de copt
1 pachet zahăr vanilat
180 g zahăr
100 ml ulei
100 g unt sau margarină
3 ouă
Pentru cremă
300 g nuci măcinate
5 linguri lapte călduţ
1 lingura cacao
1 lingurita esenţă de rom
180 gr zahăr pudră
100 gr unt nesărat, la temperatura camerei
Mod de preparare
Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul.
Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi şi amestecul pe care l-ai făcut mai devreme, din ouă, zahăr, unt şi ulei.
Fă mici nuci din aluatul rezultat şi coace-le în forma specială.
Când le poţi dezlipi cu uşurinţă de pe formă, înseamnă că sunt gata.
Acum e timpul să faci crema
Amestecă zahărul cu untul, apoi adaugă cacaoa, esenţa de rom şi laptele călduţ. Apoi pune în crema rezultată şi nucile măcinate.
Umple câte două jumătăţi de nuci din aluat, cu crema rezultată, iar apoi lipeşte-le, pentru a arăta exact ca o nucă în coajă.
Din același aluat am făcut și câteva mici fursecuri
La final, presară pe ele zahăr pudră.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu