Halva cu migdale și stafide




Halva tradițională, de casă, pe bază de ulei, gris, zahăr și apă. Acesta este un desert clasic de casă, făcut cu câteva ingrediente de bază și este foarte preferat ca dulce  în post.
Ingrediente
200 gr griș
120 ml ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui
150 gr migdale măcinate
400 ml apă
200 gr zahăr
1 lămâie
100 Gr Stafide
1 bat de scorțișoară
Mod de preparare
Se toarnă uleiul, grisul și migdalele macinate  într-o cratiță și se pun la foc foarte mic. Se amestecă în mod constant cu o lingura timp de 30-40 minute. Ritmul lent de prăjire este ceea ce face halvaua alba. Se pune in alta cratiță  apă cu zahăr și batul de scorțișoară și se fierbe până se topește zahărul. Odată ce acesta este topit  se adauga coaja de lămâie si se toarna siropul încet în oala cu grișul timp ce se amestecă cu o lingură de lemn , având grijă la stropi , sa nu vă ardeți și se amestecă în mod constant până când siropul absorbit și să devină un amestec uscat care se dezlipeste de pereții vasului. Adăugăm stafidele și amestecăm usor. Se toarnă halva pe o formă de alegere sau în forme individuale și se lasă să se răcească bine. Scoatem din forma declarăm cu migdale și stafide și servim
Pofta buna
Mulțumesc de vizită și te mai astept

Comentarii

Postări populare