Mazăre cu muchiulet de porc
Simplu, romanesc.
Mai este puțin și vine Sfânta Marie , asa ca in weekend mi-am decongelat ultima bucata de porc de la mama mea, un muschiulet pe care am vrut neaparat sa-l pregatesc cu mazare. Imi era pofta de mazare. Am vrut sa fie ceva usor, asa ca nu am folosit faina ca sa ingros sosul, asa cum am procedat la mancarica de mazare cu carne de pui.
Ingrediente
Mazare cu carne de porc
1 muschiulet de porc (cca 400-500 gr)
800 gr mazare (congelata sau proaspata)
50 ml passata (sau bulion gros)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita boia dulce
1 foaie de dafin
3 fire marar
2 linguri ulei
sare, piper negru
mod de preparare
Mazare cu carne de porc
Se taie muschiuletul felii nu foarte subtiri.
Intr-o cratita larga se incinge uleiul. Se prajeste carnea de porc, pe care o presarati cu sare si piper, pe ambele parti pana isi schimba culoarea si se rumeneste usor. Se scoate din cratita.
Se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste cateva minute sa se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga pasta de ardei si se mai caleste 2-3 minute sa se caramelizeza. Se adauga boiaua si se amesteca scurt.
Se adauga carnea inpoi in oala si se amesteca sa se acopere de condimente.
Se acopera cu 2 cani de apa (500 ml), se pune foai ade dafin si se da oala acoperita la cuptor, la 180C, timp de 30 minute.
Se pune oala iar pe plita si se adauga mazarea si bulionul. Se fierbe in continuare, fara capac, la foc mic (sa bolboroseacsa usor), pana mazarea e facuta si sosul a scazut un pic (cca 20 minute).
Se stinge focul si se adauga mararul tocat. Se lasa acoperita sa stea un pic. E buna reincalzita.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Mai este puțin și vine Sfânta Marie , asa ca in weekend mi-am decongelat ultima bucata de porc de la mama mea, un muschiulet pe care am vrut neaparat sa-l pregatesc cu mazare. Imi era pofta de mazare. Am vrut sa fie ceva usor, asa ca nu am folosit faina ca sa ingros sosul, asa cum am procedat la mancarica de mazare cu carne de pui.
Ingrediente
Mazare cu carne de porc
1 muschiulet de porc (cca 400-500 gr)
800 gr mazare (congelata sau proaspata)
50 ml passata (sau bulion gros)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita boia dulce
1 foaie de dafin
3 fire marar
2 linguri ulei
sare, piper negru
mod de preparare
Mazare cu carne de porc
Se taie muschiuletul felii nu foarte subtiri.
Intr-o cratita larga se incinge uleiul. Se prajeste carnea de porc, pe care o presarati cu sare si piper, pe ambele parti pana isi schimba culoarea si se rumeneste usor. Se scoate din cratita.
Se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste cateva minute sa se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga pasta de ardei si se mai caleste 2-3 minute sa se caramelizeza. Se adauga boiaua si se amesteca scurt.
Se adauga carnea inpoi in oala si se amesteca sa se acopere de condimente.
Se acopera cu 2 cani de apa (500 ml), se pune foai ade dafin si se da oala acoperita la cuptor, la 180C, timp de 30 minute.
Se pune oala iar pe plita si se adauga mazarea si bulionul. Se fierbe in continuare, fara capac, la foc mic (sa bolboroseacsa usor), pana mazarea e facuta si sosul a scazut un pic (cca 20 minute).
Se stinge focul si se adauga mararul tocat. Se lasa acoperita sa stea un pic. E buna reincalzita.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu