Humus pasta de naut






Hummus  este o specialitate orientală, care este făcută din piure de năut, pastă de susan (tahini), ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, uneori, chimion. Și nu numai eu am ales sa o fac in stilul meu
Hummusul este un aperitiv popular, care se mănâncă cu lipie subțire, și alte așa-numitele mici aperitive, Mezze (aperitive levantine, spre exemplu Kibbeh, Baba Ghanoush, Fatousch, tabbouleh). Se numără printre mâncărurile naționale în Liban, teritoriile palestiniene, Israel și Siria, dar este răspândit și în întregul Orient Mijlociu. În Turcia, este răspândit în special în regiunea Hatay.
Ingrediente
250 Gr boabe de naut
2 l apa
Sare
3-5 linguri de iaurt
2 linguri ulei
Zeama de la o lămâie
2 căței de usturoi
Piper
Mod de preparare
Năutul, înmuiat peste noapte în apă rece, este fiert până devine moale. Pasta este făcută cu iaurt , ulei de măsline și suc de lămâie. Ulterior se condimentează cu usturoi zdrobit, piper și sare, se amestecă bine și se servește rece. Suprafața, de obicei, este presată ușor cu o lingură.
În frigider, hummusul se poate păstra pentru mai multe zile.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept

Comentarii

Postări populare