Chifle pufoase
Fă niște chifle de casă proaspete, pufoase, moi și extrem de gustoase! Astea cu lapte sunt cea mai bună variantă de chifle pe care o poți face! Copilul tău adoră sandvişurile în chiflă? Prepară-i chifle de casă delicioase şi sănătoase pentru ele, nu le mai lua pe cele din comerț, pline de aditivi și cine mai știe ce…
Ingrediente
600 gr faina
180 ml lapte
10 ml apa
30 g unt
1 ou
25 g drojdie proaspata
1 praf sare
1 praf zahar
seminte de susan sau mac pentru decorat ( opțional )
Mod de preparare
Faina si sarea se amesteca se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia untul moale si
Lasa sa creasca, aproximativ o ora. Apoi, aluatul se lucreaza puţin pe masa de lucru presarata cu faina.
Din el formeaza bile pentru viitoarele chifle. Din fiecare bila întindeți că să puteți să faceți sul și apoi să uniți așa cum vedeți în poză Preseaza-le puţin si lasa-le sa creasca înca 10 minute.
Apoi, umezeste puţin fiecare chifla si se presara susanul sau macul (opțional, desigur).
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade
Pune chiflele în tava de copt tapetata cu hârtie si da-le la cuptor sa se coaca, aproximativ 20 de minute.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Ingrediente
600 gr faina
180 ml lapte
10 ml apa
30 g unt
1 ou
25 g drojdie proaspata
1 praf sare
1 praf zahar
seminte de susan sau mac pentru decorat ( opțional )
Mod de preparare
Pune pe foc apa si laptele, cât sa se încalzeasca, si apoi dizolva în lichid drojdia cu zaharul.
Faina si sarea se amesteca, se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amesteca si framânta un aluat omogen.Faina si sarea se amesteca se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia untul moale si
Lasa sa creasca, aproximativ o ora. Apoi, aluatul se lucreaza puţin pe masa de lucru presarata cu faina.
Din el formeaza bile pentru viitoarele chifle. Din fiecare bila întindeți că să puteți să faceți sul și apoi să uniți așa cum vedeți în poză Preseaza-le puţin si lasa-le sa creasca înca 10 minute.
Apoi, umezeste puţin fiecare chifla si se presara susanul sau macul (opțional, desigur).
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade
Pune chiflele în tava de copt tapetata cu hârtie si da-le la cuptor sa se coaca, aproximativ 20 de minute.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu