Covrigi de casa







Într-adevăr, să cumperi un covrig de un leu este mult mai simplu decât să îi prepari în casă. Însă, există şi dezavantaje: nu ştii ce conţin şi de multe ori pot să nu fie tocmai proaspeţi.  În plus, poţi face din această reţetă o adevărată aventură în bucătărie unde să te distrezi cu cei dragi. Poţi să îi faci aşa cum îţi plac , cu mac, susan, seminţe, sau chiar toate la un loc. Poţi să îi faci şi dulci, să îi ungi cu miere şi să presari nuci, sau chiar să îi umpli cu ciocolată.
Ingrediente
1 kg făină
600 ml lapte cald
1 plic drojdie uscată
Sare
1 ou
50 ml ulei
Seminţe
Mac
Susan
Orice alt topping
Mod de preparare
Se combină toate ingrediente şi se frământă împreună până se obţine un aluat elastic care apoi se lasă la crescut.  Când aluatul a crescut, se modelează covrigii şi se trec câteva secunde într-o oală cu apă clocotindă şi cu 2 linguriţe de bicarbonat. Dacă preferi covrigii dulci, sari peste această etapă şi pune-i direct la copt, într-o tavă pe care ai aşezat o hârtie de copt. Se lasă în cuptor până devin rumeni şi crocanţi la exterior.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept

Comentarii

Postări populare