Compot de pere fara zahar
Compot de pere
Există numeroase specii de pere, cam 5 mii de varietăţi. Aceste fructe sunt împărţite în două, pere europene şi pere asiatice. În funcţie de soiul de pere, acestea pot fi galbene, verzi, maro sau roşiatice şi diferă la gust, aspect şi consistenţă. Însă, toate speciile de pere sunt sănătoase, conţin 80% apă, fibre, potasiu, acizi organici liberi, fier şi vitamina C. Din acest motiv, m-am gândit la o reţetă de compot de pere fără zahăr, pentru iarnă, perfect şi pentru diabetici.
Ingrediente
4 kg pere tari,dar bine coapte
cuişoare cate doriți
1/2 baton scorţişoară
coaja de la o lămâie, tăiată fâşii
2 l apă
2 linguri oţet de mere
Mod de preparare
Se fierbe 1 litru de apă cu zahărul, cuişoarele, batonul de scorţişoară şi coaja de lămâie, apoi se lasă să se răcească. Între timp, se curăţă perele de coajă, se taie în două, se îndepărtează căsuţa cu seminţe şi se pun în apă cu oţet pentru a împiedica oxidarea lor. Se aşază perele în borcane şi se toarnă peste ele soluţia de zahăr, aromatizată şi strecurată. Se închid borcanele ermetic şi se fierb în bain-marie circa 30 de minute. Se scot din apa în care au fiert după ce se răcesc complet şi se depozitează în cămară până vor fi consumate.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Există numeroase specii de pere, cam 5 mii de varietăţi. Aceste fructe sunt împărţite în două, pere europene şi pere asiatice. În funcţie de soiul de pere, acestea pot fi galbene, verzi, maro sau roşiatice şi diferă la gust, aspect şi consistenţă. Însă, toate speciile de pere sunt sănătoase, conţin 80% apă, fibre, potasiu, acizi organici liberi, fier şi vitamina C. Din acest motiv, m-am gândit la o reţetă de compot de pere fără zahăr, pentru iarnă, perfect şi pentru diabetici.
Ingrediente
4 kg pere tari,dar bine coapte
cuişoare cate doriți
1/2 baton scorţişoară
coaja de la o lămâie, tăiată fâşii
2 l apă
2 linguri oţet de mere
Mod de preparare
Se fierbe 1 litru de apă cu zahărul, cuişoarele, batonul de scorţişoară şi coaja de lămâie, apoi se lasă să se răcească. Între timp, se curăţă perele de coajă, se taie în două, se îndepărtează căsuţa cu seminţe şi se pun în apă cu oţet pentru a împiedica oxidarea lor. Se aşază perele în borcane şi se toarnă peste ele soluţia de zahăr, aromatizată şi strecurată. Se închid borcanele ermetic şi se fierb în bain-marie circa 30 de minute. Se scot din apa în care au fiert după ce se răcesc complet şi se depozitează în cămară până vor fi consumate.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu