Bucatele de porc in tigaie cu Horta
Am avut câteva bucăți de carne de porc și am zis că trebuie să fugă din congelator așa că iată o rețetă
Ingrediente
600 gr pulpa de porc mai slaba
200 ml vin alb,
1 ceapa,
200 gr bacon/sunca,
sare, piper, boia de ardei, cimbru,
2-3 linguri ulei 1 lingura pentru Horta
Horta ( verdeață sălbatică)
Apa 2 l
Zeama de lămâie
Mod de preparare
Spalam bine horta , punem apa cu sare sa fiarbă iar cînd clocotește punem Horta și lăsăm să fiarbă aproape 40 de minute. După ce Horta este fiarta , scurgem de apa in care a fiert, o tăiem ,adăugăm ulei și zeama de lamaie și amestecam
Spalati carnea si taiati-o in bucati potrivite. Condimentati cu sare piper, boia de ardei, cimbru sau cu ce considerati de cuviinta. Taiati ceapa si sunca cubulete si puneti-le in tigaia in care ati incins cateva linguri de ulei. Caliti cateva minute pana devine ceapa aurie, apoi adaugati carnea de porc. Lasati sa se rumeneasca cam 5 minute amestecand din cand in cand. Cand a prins culoare si v-au ametit miresmele ce vin din tigaie adaugati vinul si 100 ml apa. Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora tot lichidul si carnea este bine facuta.
Apoi punem pe farfurie alaturi de salata de Horta
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Ingrediente
600 gr pulpa de porc mai slaba
200 ml vin alb,
1 ceapa,
200 gr bacon/sunca,
sare, piper, boia de ardei, cimbru,
2-3 linguri ulei 1 lingura pentru Horta
Horta ( verdeață sălbatică)
Apa 2 l
Zeama de lămâie
Mod de preparare
Spalam bine horta , punem apa cu sare sa fiarbă iar cînd clocotește punem Horta și lăsăm să fiarbă aproape 40 de minute. După ce Horta este fiarta , scurgem de apa in care a fiert, o tăiem ,adăugăm ulei și zeama de lamaie și amestecam
Spalati carnea si taiati-o in bucati potrivite. Condimentati cu sare piper, boia de ardei, cimbru sau cu ce considerati de cuviinta. Taiati ceapa si sunca cubulete si puneti-le in tigaia in care ati incins cateva linguri de ulei. Caliti cateva minute pana devine ceapa aurie, apoi adaugati carnea de porc. Lasati sa se rumeneasca cam 5 minute amestecand din cand in cand. Cand a prins culoare si v-au ametit miresmele ce vin din tigaie adaugati vinul si 100 ml apa. Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora tot lichidul si carnea este bine facuta.
Apoi punem pe farfurie alaturi de salata de Horta
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu