Plăcintă dietetica cu brânză



Plăcintă dietetica cu brânză ,care se poate servi cu salata
Ingrediente
Aluat:
   160 gr faina
   1 galbenus
   40 gr unt
   15 gr zahar
   5 gr drojdie de bere
   15 gr smantana
   vanilie
   lapte cat este necesar
   1 praf de sare
Umplutura:
   250 gr branza de vaci
   1 lingura smantana
   Sare
   1 galbenus
   1 lingura pesmet
   2 albusuri
   vanilie
   coaja de lamaie rasa
mod de preparare
Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu lapte pana se obtine un aluat potrivit de tare si apoi se framanta bine. Se lasa aluatul sa creasca, apoi se intind doua foi  de marimea tavii. Se pune pe foaia din tava umplutura facuta din ingredientele indicate, bine amestecate.  Apoi punem a doua foaieSe unge placinta cu albus batut spuma si se pune tava in cuptor, intai la foc iute apoi la foc moderat, timp de 40 de minute.
Se serveste calda.
Dar este bună și rece cu salata lîngă
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept



Comentarii

Postări populare