Plăcintă dietetica cu brânză
Plăcintă dietetica cu brânză ,care se poate servi cu salata
Ingrediente
Aluat:
160 gr faina
1 galbenus
40 gr unt
15 gr zahar
5 gr drojdie de bere
15 gr smantana
vanilie
lapte cat este necesar
1 praf de sare
Umplutura:
250 gr branza de vaci
1 lingura smantana
Sare
1 galbenus
1 lingura pesmet
2 albusuri
vanilie
coaja de lamaie rasa
mod de preparare
Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu lapte pana se obtine un aluat potrivit de tare si apoi se framanta bine. Se lasa aluatul sa creasca, apoi se intind doua foi de marimea tavii. Se pune pe foaia din tava umplutura facuta din ingredientele indicate, bine amestecate. Apoi punem a doua foaieSe unge placinta cu albus batut spuma si se pune tava in cuptor, intai la foc iute apoi la foc moderat, timp de 40 de minute.
Se serveste calda.
Dar este bună și rece cu salata lîngă
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Ingrediente
Aluat:
160 gr faina
1 galbenus
40 gr unt
15 gr zahar
5 gr drojdie de bere
15 gr smantana
vanilie
lapte cat este necesar
1 praf de sare
Umplutura:
250 gr branza de vaci
1 lingura smantana
Sare
1 galbenus
1 lingura pesmet
2 albusuri
vanilie
coaja de lamaie rasa
mod de preparare
Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu lapte pana se obtine un aluat potrivit de tare si apoi se framanta bine. Se lasa aluatul sa creasca, apoi se intind doua foi de marimea tavii. Se pune pe foaia din tava umplutura facuta din ingredientele indicate, bine amestecate. Apoi punem a doua foaieSe unge placinta cu albus batut spuma si se pune tava in cuptor, intai la foc iute apoi la foc moderat, timp de 40 de minute.
Se serveste calda.
Dar este bună și rece cu salata lîngă
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu