Fripturica de porc




Fripturica de porc, preferata familiei
Ingrediente
800 gr carne de porc pentru friptură (muşchi sau pulpă)
3-4 linguri ulei
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
150 ml vin alb
1 ardei gras
1 ardei iute
2-3 roşii
sare
piper
Pentru salata
Sare
Apa
Blita sau Horta
1 lingura Ulei
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Punem apa sa fiarbă împreună cu sare cînd clocotește punem blita sau Horta ( verdeață sălbatică) după ce este fiarta o scurgem de apa și o amestecam cu ulei și zeama de lamaie
Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii groase de 1-2 cm. Se dau cu puţin piper şi se prăjesc în ulei încins, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie fără să se înţepe cu furculiţa.
În grăsimea rămasă în tigaie se călesc uşor ceapa şi usturoiul fin tocate. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5-6 minute.
În sosul de vin, se pun din nou feliile de carne. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi ardeiul iute fin tocat şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute.
Roşiile se spală, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se pun în sosul de la friptură şi se lasă să dea doar câteva clocote. Se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se serveşte imediat cu salata de boltă/Horta
Pofta bună și te mai astept

Comentarii

Postări populare