Chiftele de peste
Chiftelele din peşte, un preparat delicios. Un preparat ieftin şi rapid e chifteaua din carne de peşte pe care orice gospodină a gătit-o cel puţin o dată. Cu multă verdeaţă, ouă şi ceva legume, deliciosul aperitiv este simplu, gustos şi sănătos.
Ingrediente:
2 cepe
1 cartof
1 ardei gras
1 ardei iute
3 legături de mărar
2 legături de pătrunjel
2 ouă
sare, piper,
1 kg carne de peşte (dezosată şi tocată de 2 ori)
o ceaşcă de făină
ulei mult, pentru prăjit
Mod preparare:
Se curata cepele, cartoful, ardeiul gras şi iute,se spală și apoi se toacă mărunt, pastă, împreună cu verdeaţa
Carnea (peste ), ouăle, sarea şi piperul, zarzavatul şi verdeaţa se amestecă.
Se încinge uleiul. Se ia câte o lingură de tocătură, se face gogoloi şi se tăvăleşte prin făină; se turteşte şi se pune la prăjit, pe ambele părţi, până se rumeneşte şi devine chiftea.
Puse fierbinţi pe servet de bucatarie, chiftelele scapă de uleiul ars, ceea ce le face şi mai gustoase.
Ingrediente:
2 cepe
1 cartof
1 ardei gras
1 ardei iute
3 legături de mărar
2 legături de pătrunjel
2 ouă
sare, piper,
1 kg carne de peşte (dezosată şi tocată de 2 ori)
o ceaşcă de făină
ulei mult, pentru prăjit
Mod preparare:
Se curata cepele, cartoful, ardeiul gras şi iute,se spală și apoi se toacă mărunt, pastă, împreună cu verdeaţa
Carnea (peste ), ouăle, sarea şi piperul, zarzavatul şi verdeaţa se amestecă.
Se încinge uleiul. Se ia câte o lingură de tocătură, se face gogoloi şi se tăvăleşte prin făină; se turteşte şi se pune la prăjit, pe ambele părţi, până se rumeneşte şi devine chiftea.
Puse fierbinţi pe servet de bucatarie, chiftelele scapă de uleiul ars, ceea ce le face şi mai gustoase.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu