Ghiveci cu carne de vițel și orz salbatic
Buna ziua dragii mei, sunt sigura ca toti ati gustat macar o data in viata un ghiveci , iar multi dintre noi adoram aceasta mancare cum si eu ador aceasta mancare. Ghiveciul cu carne de vitel, este una dintre mancarurile bucatariei grecesti , este mai mult pentru masa de duminica. Chiar daca nu este o mancare grea, necesita insa mult timp de fierbere. Daca ati calatorit si ati mancat in Grecia si v a placut cred ca a sosit ora sa invatati sa o faceti si voi. De data aceasta am ales sa o fac in cratiță pe aragaz cu orz salbatic
Ingrediente
1 pachet (500 g.) Orz sălbatic ( peponaki)
1 kg de vițel umăr cu os, taiat
½ cana ulei
1 ceapa
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 linguriță. linguri cimbru
1 linguriță. linguri de busuioc
2 lingurite. pasta de tomate linguri
½ cana vin alb
500 gr rosii tocate
1 cană cascaval ras
Sare
Piper
1.5 litri apa
Mod de preparare
Într-o cratiță, se calesc ceapa, usturoiul si carnea în ulei de măsline. Se adaugă vinul și apoi se adaugă sare, piper, cimbru, busuioc, roșii, pasta de tomate și o cană de apă. Fierbeti timp de 1 oră și jumătate până când carnea este frageda.
Se adaugă 1,5 litri de apă și se lasă pe aragaz până la fierbere.
După ce carnea este fiarta , adăugăm orz sălbatic și lăsăm să fiarbă 12 minute amestecând mereu. Se servește cu cașcaval ras și salata .
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Ingrediente
1 pachet (500 g.) Orz sălbatic ( peponaki)
1 kg de vițel umăr cu os, taiat
½ cana ulei
1 ceapa
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 linguriță. linguri cimbru
1 linguriță. linguri de busuioc
2 lingurite. pasta de tomate linguri
½ cana vin alb
500 gr rosii tocate
1 cană cascaval ras
Sare
Piper
1.5 litri apa
Mod de preparare
Într-o cratiță, se calesc ceapa, usturoiul si carnea în ulei de măsline. Se adaugă vinul și apoi se adaugă sare, piper, cimbru, busuioc, roșii, pasta de tomate și o cană de apă. Fierbeti timp de 1 oră și jumătate până când carnea este frageda.
Se adaugă 1,5 litri de apă și se lasă pe aragaz până la fierbere.
După ce carnea este fiarta , adăugăm orz sălbatic și lăsăm să fiarbă 12 minute amestecând mereu. Se servește cu cașcaval ras și salata .
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu