Caracatița cu macaroane


Se aproprie Postul Sfintei Maria , sigur sunteți în pană de rețete , așadar iată o rețetă ușor de făcut și foarte buna , se poate face însă și fără sos de rosii
Ingrediente
1 caracatita,
1 ceapa mare sau doua mai mici,
suc de rosii,
1 pahar de vin alb,
putin usturoi (la alegere),
sare si piper
Apa
1 pachet paste de care va place
Mod de preparare
In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste in apa sarata si carnea ei e sarata de la natura. Cind se evaporeaza toata apa obtinuta prin "fierberea" caracatitei, se ia de pe foc si se taie in bucatele mici, ca o maslina. Separat se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga sosul de rosii, se stinge cu vinul si daca e nevoie se adauga si putina apa. Se pune caracatita taiata cubulete. Se pune sare cu grija sa nu fie prea sarata mincarea, si piper dupa gust.
Punem apa cu sare la fiert pentru macaroane , cînd clocotește punem pastele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce s au fiert pastele le trecem sub jet de apa rece , apoi le amestecam cu caracatița și servim
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept

Comentarii

Postări populare