Turte cu cartofi și crema de brânză




Turte ,chiar daca eu sunt la dieta , print are poftă și mami executa
Ingrediente
1 ou;
500gr cartofi;
5 linguri ulei de floarea-soarelui;
sare;
500 ml chefir;
500-600 gr faina;
o lingurita bicarbonat de sodiu;
50 gr unt;
120 gr crema de brânză
Mod de preparare
Cartofii se curata, apoi se pun la fiert in apa cu un pic de sare.
Se piseaza.
Se combina cu mararul tocat, eventual puteti sa puneti si ceapa prajita.
Se combina bicarbonatul cu doua linguri de ulei, chefir si ou.
Se amesteca si se pune faina cernuta treptat și apoi amestecam.
Rezultatul trebuie sa fie unul aproape nelipicios, fin si omogen..
Se presara faina, apoi punem un prosop peste si se lasa pentru zece minute la temperatura camerei.
Se imparte in 8-9 bucati pe care le intindem intr-un blat de un centimetru.
In centrul fiecare bucate de aluat punem umplutura de cartofi amestecați cu crema de brânză , apoi lipim si apasam usor.
Se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 minute.
Punem uleiul ramas intr-o tigaie, apoi prajim turtele cam cinci minute pe o parte.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept

Comentarii

Postări populare