Mâncare de linte cu quinoa


Mâncare de linte cu quinoa
Quinoa făcea parte din hrana de bază a incaşilor. Cu 1.000 de ani înainte de Hristos, populaţiile indigene ale Americii de Sud o apreciau pentru proprietăţile ei regeneratoare.
Asta, pentru că seminţele de quinoa sunt o sursă excelentă de proteine, fiind un ingredient obligatoriu în dieta vegetariană. Seminţele sunt bogate în fibre, bune pentru digestie şi pentru un bun echilibru al glicemiei.
Ingrediente
250 gr linte
150 g quinoa
1 morcov
3-4 căţei de usturoi
½ ardei gras
2 roşii
1 ceapă
sare
ulei
Oregano
Apa 
2-3 foi de dafin
Mod de preparare
Cureţi şi tai mărunt legumele, apoi le căleşti în puţin ulei. Când au început să-şi schimbe culoarea, adaugi lintea, foile de dafin  şi quinoa. După câteva minute, stingi cu apă, cât să le acopere, adaugi roşiile date prin răzătoare, sare, oregano şi piper şi le laşi să fiarbă, la foc mic. Când sunt gata, le muţi într-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei şi le dai la cuptor 10-15 minute.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept

Comentarii

Postări populare