Tort cu frisca
Buna ziua aveți sărbătoriti sau vreți să vă incantati musafirii cu un tort . Uite ce am făcut noi
Ingrediente
Blat
6 oua
200 gr zahar
5 linguri apa rece
1 plic praf de copt
1 esenta de vanilie
300 gr faina
Crema
250 gr branza mascarpone
250 ml frisca lichida
150 gr zahar
1 plic intaritor frisca
1 plic zahar vanilat
Pentru insiropat
1 conserva ananas
Mod de preparare
Blat
Se mixeaza albusurile cu zaharul , se adauga esenta de vanilie, apa rece, galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si cernuta.
Se pune aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt. Se coace pana cand trece testul cu scobitosrea. Dupa ce se raceste se taie blatul in trei parti.
Pentru crema
se mixeaza frisca lichida in care se pune intaritorul.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat si mascarpone si se continua mixarea pana se obtine o crema fina. Cele trei foi de blat se insiropeaza cu suc de ananas din conserva, apoi pe fiecare blat se intinde un strat de crema si felii subtiri de ananas. Se imbraca tortul cu crema si se orneaza dupa preferinta.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu