Ardei umpluți
Buna ziua dragilor, noi pregătim mereu aceasta rețetă și mai ales de sărbătorile de iarnă
O sa mi spuneți, de sărbători se fac sarmale nu ardei umpluți. Fiecare face ce a invatat si ce ii place
Ingrediente
500 gr carne tocata
sunca afumata si/sau kaizer afumat
1 ceapa
2 oua
300 ml suc de rosii/ bulion
o ceasca de orez
marar
patrunjel
sare
piper
patrunjel
cimbru
vegeta
sare de lamaie
5-7 ardei
smantana (optional)
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt, se caleste in 2 linguri de ulei apoi cand s-a aurit usor, se adauga sucul de rosii amestecat cu o ceasca de apa asteptam pana da in fiert.
Se adauga orezul, spalat bine si scurs de apa, se amesteca usor si constant cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand se umfla se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pun laolalta carnea tocata, oualele, verdeata, sare, piper, vegeta si orezul racit...si sunculita afumata taiata fff marunt
Ardeii se curata de cotoare cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit se scot semintele si se clatesc bine ardeii se umplu, se pun capace din rosii .pe fundul oalei pus soricul de la kaizerul afumat taiat feliute vasul se acopera cu apa aproape jumatate, iar rosiile care raman de la capace se maruntesc bine/ sau se dau la robot si se adauga in apa din oala
Captusit deasupra cu felii de kaizer si dat la cuptor ardeii s-au bronzat frumos, la fel si kaizerul dar oala de mai sus s-a golit in cateva minute.
Cei mai buni și mai gustosi
Comentarii
Trimiteți un comentariu