Conopida cu smântână
Sotului meu ii place foarte mult aceasta rețetă,mai ales că este de sezon și avem în grădină conopida
Așa că nu stau pe gânduri și o pregătesc ori de câte ori are pofta
Ingrediente
2 conopide medii
7 linguri smantana
1 ceapa mare
1 lingurita turmeric
1 lingurita piper negru macinat
4 linguri ulei
1/2 lingurita sare
Crenvurști
Salata de care doriți
verdeata (marar sau patrunjel) tocata pentru garnisit
Mod de preparare
Curatati, spalati conopida si taiati-o in florete de-un deget. Curatati si tocati ceapa.
Puneti o oala de 3 litri pe foc mediu si incalziti uleiul. Imediat puneti ceapa si caliti cam 3-4 minute. Rasturnati conopida in oala, presarati deasupra turmeric si sare, amestecati bine de tot si puneti capacul. Lasati-o sa stea la fezandat pe foc mic de tot vreo 15 minute. Amestecati din cand in cand.
Conopida va lasa multa apa si practic se va face in aburi. Dupa cele 15 minute, presarati peste ea piperul. Mai lasati pe foc aproximativ 5 minute, pana ce e suficient de bine facuta, dar nu este foarte moale.
Apoi turnati smantana, amestecati bine dar cu grija ca sa nu se zdrobeasca conopida. Puneti din nou capacul si mai lasati 2-3 minute pe foc mediu.
Luati de pe foc. Garnisiti cu verdeata. Serviti cu crenvurști sau mămăliguță
Comentarii
Trimiteți un comentariu