Caracatița cu boia si usturoi
Nu oricine poate găti fructele de mare. Dar cu reţeta aceasta simplă poţi face o delicioasă caracatiţă în stil mediteranean
Ingrediente
50 gr unt
1 caracatiţă proaspătă de 800 gr
1/2 lămâie
6-7 căţei de usturoi
1 pahar de vin roşu
sare şi piper
Apa
Boia dulce
1 ceapa
Mod de preparare
Caracatița se curăță și se porționează. Carnea se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită și se lasă pe foc 45-55 de minute, după care se scoate și se curăță de pielițe Într-o tigaie, se pune untul și, când s-a topit, ceapa tocata mărunt și se lasă1 minute,apoi se adaugă caracatița, usturoiul și vinul și se căleşte până când carnea capătă o nuanță aurie. După ce vinul s-a evaporat, se pune sare , boia şi piper şi se stoarce jumătatea de lămâie.
Caracatița se aduce la masă imediat.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu