Gogoși cu dovleac
Poți da un gust special gogoșilor dacă le umpli cu ciocolată sau gem sau, mai bine, adaugi dovleac în compoziția lor. Și sunt de post o bunătate trebuie neapărat să încerci aceasta rețetă
Ingrediente:500 gr dovleac taiat cubulete
faina cat cuprinde
5 linguri de ulei
ulei pentru prajit
2-3 linguri zahar pudra
1plic vanilie
2 linguri coaja rasa de portocala
sare
1 cub de drojdie (25g)
Mod de preparare
Se pune la fiert dovleacul cu putina apa, apoi se mixează bine, se raceste.
Se dizolva drojdia in apa calduta.
Se adauga, zaharul, uleiul, vanilia, dovleacul, coaja rasa, sarea si faina si se amesteca pana aluatul este gata adica nu se mai lipeste de mana si este pufos la pipait.
Cind aluatul este gata, se acopera si se pune la cald pana isi dubleaza volumul si este pufos.
Se intinde foaie si se taie gogosile cu un pahar.
Se prajesc in ulei mult, se pudrează cu zahar pudra.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu