placinta turceasca cu branza
Doar copturile turcești sunt moi, aerate, aromate… Hm! Oare cine ar putea să le refuze? Eu — niciodată! De aceea, vă ofer această rețetă.
Ingrediente:
Pentru aluat
6 pahare de făină (900 gr);
14 gr de drojdie uscata
un pahar de lapte cald (250 ml);
un pahar de ulei de floarea-soarelui (fără miros) (250 ml);
un pahar de apă minerală carbogazoasă (250 ml);
o lingură de sare; 2 linguri de zahăr.
Pentru umplutura
3 oua
1 vanilie
500 Gr brânză sărată
200 Gr crema de branza
Pentru uns
2 ouă
3 linguri de smântână
Mod de preparare
Aluatul obținut după această rețetă este potrivit pentru prepararea pizzei, pateurilor și plăcintelor cu umplutură sărată. Dacă vreți să pregătiți chifle sau alte copturi dulci, pur și simplu adăugați mai mult zahăr în compoziția aluatului.
Adăugați drojdia uscată în făina cernută. Amestecați.
Turnați laptele, uleiul și apa minerală carbogazoasă într-un bol. Adăugați sarea și zahărul.
Adăugați făina și frământați aluatul.
Acoperiți aluatul cu un prosop umed sau cu folie alimentară, după care lăsați-l să crească timp de 1-1.5 ore într-un loc cald.
Frământați foarte bine aluatul dospit. Apoi acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească timp de 60 minute.
Puteți să transferați aluatul preparat într-o pungă de plastic și să-l dați la frigider, unde el poate fi păstrat timp de 3-4 zile, fără să-și piardă prospețimea.
Pentru umplutura amestecam toate ingredientele mai sus amintite și lăsăm 10 minute.
După ce aluatul este bine crescut, punem compoziția de brânză peste aluat și amestecam bine. Punem plăcintă in tava rotunda. Batem ouăle cu smântână și ungem
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 35 de minute.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu