Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci, un deliciu sanatos si usor de preparat
Perfecte atat pentru zilele reci in care iti doresti sa te bucuri de preparate calde, dar si pentru cele toride, in care nu poti consuma mancaruri grele, supele crema sunt delicioase si foarte usor de preparat.
Supa crema de ciuperci este una dintre cele mai populare. Satioasa si nutritiva, aceasta iti va potoli foamea si iti va satisface simturile. Poate fi consumata si de catre vegetarieni, asa ca este un preparat pe care il poti servi si prietenilor in orice context, fara a-ti face griji ca invitatia ta la masa nu va fi o experienta placuta pentru toata lumea.
Supa crema de ciuperci este un preparat delicios si hranitor. Aceasta nu contine carne si este perfecta si pentru o dieta vegetariana, insa este bogata in proteine si nutrienti si, implicit, foarte satioasa.
In cazul in care optezi pentru varianta fara produse de origine animala, poti inlocui laptele si smantana cu 200-250 g de crema de soia sau smantana vegetala, poti renunta la unt si adauga o lingura in plus de ulei de masline, iar supa strecurata va fi de legume.
Ingrediente necesare
500 gr ciuperci
150 ml lapte
100 gr smantana
0,5 l supa clara de legume sau supa de pui
1 sau 2 cepe albe medii
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
o lingura de unt
1 cartof
sare, piper, boia dulce, cimbru
Mod de preparare
Taie marunt ceapa si usturoiul si caleste-le intr-o cratita in care ai incins untul si uleiul de masline. Cand incep sa devina transparente, adauga ciupercile taiate subtire si lasa-le cateva minute sa se inmoaie. Acopera-le apoi cu supa de legume si adauga cartoful taiat cubulete; amidonul din acesta va face supa mai densa si mai cremoasa.
Condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, boia si cimbru si lasa aromele sa se amestece cu legumele, timp de 30 de minute, la foc mediu. Poti adauga laptele inainte sa iei oala de pe foc. Smantana va fi pusa in blender, impreuna cu supa.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu