Tort cu crema și nuca de cocos
Buna dimineața sărbătorile se apropie cu pași repezi, sunt sigura că va doriți ceva mai special
Iată la ce m am gândit euIngrediente
100 gr unt
50 gr ciocolată
4 ouă
100 gr zahăr tos
2 linguri coajă rasă de portocală
350 gr fulgi nucă de cocos
150 gr făină
sare
1 pachet praf de copt
250 ml lapte
2 linguri coajă rasă de lamâie
250 ml suc de fructe
500 gr brânză de vaci
250 gr frişcă
1 banana
Mod de preparare
Se amestecă sucul de fructe cu 1/2 banana tăiată cubuleţe, o lingură coajă de portocală şi coaja de lămâie. Se lasă 3 ore la rece.
Se freacă untul cu ciocolata rasă. Ouăle se bat cu zahărul, apoi se adaugă o lingură coajă de portocală, făina amestecată cu praful de copt, un praf de sare şi 300 g nucă de cocos amestecată cu laptele. Se pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace 60-70 minute, în cuptorul încins, la foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasă 10 minute şi se taie pe orizontală în trei foi.
Pentru cremă, se amestecă sucul de fructe cu 1/2 banana şi cu brânza dulce, până se obţine o compoziţie omogenă.Pe un platou rotund se montează tortul, alternând foile de blat cu crema. Se acoperă cu frişcă şi se presară restul de nucă de cocos.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu