Tort cu crema și nuca de cocos


Buna dimineața sărbătorile se apropie cu pași repezi, sunt sigura că va doriți ceva mai special
Iată la ce m am gândit eu
Ingrediente
 100 gr unt
 50 gr ciocolată
 4 ouă
 100 gr zahăr tos
 2 linguri coajă rasă de portocală
 350 gr fulgi nucă de cocos
 150 gr făină
 sare
 1 pachet praf de copt
 250 ml lapte
 2 linguri coajă rasă de lamâie
 250 ml suc de fructe
 500 gr brânză de vaci
 250 gr frişcă
1 banana
Mod de preparare
Se amestecă sucul de fructe cu 1/2 banana tăiată  cubuleţe, o lingură coajă de portocală şi coaja de lămâie. Se lasă 3 ore la rece.
Se freacă untul cu ciocolata rasă. Ouăle se bat cu zahărul, apoi se adaugă o lingură coajă de portocală, făina amestecată cu praful de copt, un praf de sare şi 300 g nucă de cocos amestecată cu laptele. Se pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace 60-70 minute, în cuptorul încins, la foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasă 10 minute şi se taie pe orizontală în trei foi.
Pentru cremă, se amestecă sucul de fructe cu 1/2 banana  şi cu brânza dulce, până se obţine o compoziţie omogenă.Pe un platou rotund se montează tortul, alternând foile de blat cu crema. Se acoperă cu frişcă şi se presară restul de nucă de cocos.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare