Snitel de pui
Nu e nevoie de vreo ocazie specială ca să prepari şniţel de pui cu pesmet. Nu e nevoie nici de prea multe ingrediente. Te poţi bucura oricând de un şniţel gustos, gata în numai câteva minute. Îl poţi pune alături de orice garnitură este pe placul tău: cartofi prăjiţi ori piure, legume la grătar.
Şniţel de pui cu pesmet
Ingrediente
1 piept de pui mare
3 ouă
4 linguri făină
3 linguri pesmet
ulei pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare
Se dezosează pieptul de pui, se taie apoi felii şi se bat uşor cu ciocanul de şniţele, având grijă să nu se subţieze prea mult, deoarece este foarte fraged şi se poate rupe. Se condimentează cu sare şi piper. Separat, se bat ouăle cu puţină sare şi piper, se adaugă două linguri de făină şi apoi se subţiază cu apă până capătă consistenţa unui aluat de clătite. Se trec feliile de carne prin făină, apoi prin aluat şi în final prin pesmet. Se rumenesc în ulei bine încins şi se scot pe prosoape absorbante pentru a îndepărta uleiul în exces. Şniţelele de pui cu pesmet se servesc calde, cu garnitură de cartofi pai (sau orice altă garnitură) şi salată verde.
Comentarii
Trimiteți un comentariu