Madlene cu cacao
Buna dimineața
Madlene cu cacao
Ingrediente
200 gr unt
6 ouă
5 linguri cacao
5 linguri făină
250 g zahăr
100 g stafide
1 lingura smântână
1 plic praf de copt
coajă rasă de lămâie
Mod de preparare
Pentru început se pregătesc formele de madlene, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 160° şi se pregăteşte aluatul.
Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu puţină sare, cu zahărul, cacaoa şi untul, şi se pun la fiert la baie de aburi. După ce s-a fiert, compoziţia trebuie să aibă consistenţa smântânii.
După ce s-a răcit compoziţia, se amestecă cu albuşurile bătute spumă, iar la sfârşit se pun stafidele, coaja de lămâie, praful de copt şi făina. Se încorporează încet să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în formele tapetate cu unt şi cu făină.
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade și coace pentru 30-35 de minute
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu