Paine cu usturoi

Buna seara , bunica făcea aceasta pâine cu usturoi , am găsit rețeta și iată
Ingrediente:
500 gr faina de grau
150 ml de lapte
2 lingurite de zahar pudra
30 gr drojdie
putina sare
50 ml de ulei de gatit
putin ulei
3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Dizolva drojdia in putin lapte caldut.
Zdrobeste usturoiul.
Cerne faina, fa o gaura in mijloc si pune drojdia. Omogenizeaza.
Adauga pe parcurs restul ingredientelor.
Dupa ce ai framantat aluatul cateva minute, acopera-l si lasa-l intr-un loc caldut, pentru a-si dubla volumul.
Pune-l pe masa si trece de cateva ori cu sucitorul peste el.
Impatureste foaia de aluat obtinuta si pune-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tai-o usor cu un cutit (cresteaza-i suprafata).
Acopera aluatul integral cu hartie de copt (cel mai bine e sa folosesti o bucata mare pentru tapetarea tavii, astfel incat ce ramane sa fie folosit pentru a acoperi aluatul).Deasupra painii pune un vas micut, plin cu apa.
Baga tava in cuptorul incins la 210 grade Celsius, pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand vezi ca painea s-a rumenit frumos. Cu 25 de minute inainte de a scoate tava, desfa hartia, pulverizeaza putina apa pe suprafata painii, apoi bag-o inapoi (fara a o mai inveli).
Pofta buna

Comentarii

Postări populare