Fursecuri pentru sărbători




Trebuie sa recunosc ca reteta asta a devenit din prima una dintre preferatele mele. V-o recomand cu multa caldura, mai ales ca se apropie perioada Sarbatorilor. Am schimbat eu putin ceva proportii la ingrediente fata de reteta originala, dar in rest totul am urmat cu sfintenie
Ingredientele pentru aluat:
1 ou intreg
1 galbenus
1 lingura apa
120 ml ulei
120 gr zahar
1/2  lingurita rasa - praf de copt
vanilie (pun cate o picatura de concentrat)
300 gr faina
Pentru decor
1 borcanel de gem de caise
150-200 gr fulgi nuca de cocos
Zahar pudra
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine..
Adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare...insa suficient ca sa-l putem modela
Facem biluțe de marimea unei nuci pe care le apăsăm puțin în palmă și le punem in tava in care am pus hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade și coacem pentru 20-25 de minute.
După ce le am copt le lăsăm să se răcească .
Amestecam gemul cu nuca de cocos , dam fiecare fursec prin aceasta compoziție și apoi pudram cu zahar pudra
Pofta buna

Comentarii

Postări populare