Paleuri

Paleu de post , că tot se apropie Postul Crăciunului și sunt sigură că nu vă puteți abține de la dulciuri
Ingrediente
125 gr margarina vegetala
un praf de sare
1 lingura de apa (se poate si lapte de soia)
1 lingurita esenta de vanili
200 gr de faina
2 linguri zahar pudra
1/2  plic praf de copt
Pentru decor
3 linguri zahar
4 linguri apa
Migdale taiate mărunt
Mod de preparare
Am inceput prin a face aluatul care este foarte simplu de facut, margarina lasata la temperatura camerei inainte de a fi folosita se mixeaza cu zaharul pudra, apoi pe rand am adaugat sarea, praful de copt, lingura de apa si esenta de vanilie.
Se incorporeaza si faina in doua transe si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. (imediat se intampla si asta) ;)
L-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la congelator pentru 30 de minute apoi inca 30 de minute la frigider.
Pe un blat infainat se pune aluatul, se intinde o foaie subtire si se decupeaza (formeaza) forma dorita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Au stat la cuptor 15 minute (in cazul meu), apoi le-am lasat la racit.
Punem apa cu zahar sa fiarbă până 6-7 minute.
Punem o parte de biscuit in apa și apoi punem in migdale taiate marunt
O bunatate chiar daca sunt de post.

Comentarii

Postări populare