paste cu berbec si sos



Pastele cu sos și carne sunt preferatele noastre 
Cu carne de berbec ies o bunătate
Ingrediente
1 ceapa medie
1 kg  carne de berbec
1 lingura sos de soia
200 ml pasta de rosii
sare, piper, boia
50 ml apa calda
2 catei de usturoi
Mod de preparare
Spălăm carnea de berbec și o punem să fiarbă cu o ceapa , eu o fierb de seara 
 Punem apa la fiert cu o lingura de sare de mare si putin ulei. Cand apa fierbe adaugam spaghetele si le lasam pana cand sunt fierte complet (eu le rup in 3 sau 2 , imi da impresia ca sunt mai multe)
 Dupa ce au fiert le clatim cu apa rece si le strecuram bine de apa.
 Taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-o oala cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam o lingura de sos de soia si carnea ( care am fiert o înainte) si lasam pe foc pana cand carnea este facuta, amestecand din cand in cand. Adaugam apoi usturoiul si pasta de rosii. Condimentam dupa gust si lasam sa dea un clocot.Punem apa calduta peste sos si lasam sa fiarba cateva minute (daca sosul iese prea subtire ingrosati-l cu  2 linguri de faina amestecate cu putina apa,apoi adaugati peste sos).
  Asezati spaghetele in farurie,  puneti sosul de rosii cu carne peste ele si presarati cimbru sau parmezan. Stiu ca nu trebuie sa va urez pofta buna pentru ca sigur este buna!:))

Comentarii

Postări populare