Tocăniță cu ciuperci
Noua ne place foarte mult aceasta rețetă și de aceea vi o recomand, este o reţetă de ciupercuţe foarte apreciată, mai ales că este de post. Se serveşte cu verdeaţă tocată fin.
Ingrediente:
500 gr ciuperci
1 ardei
1 ceapa
100 ml ulei
20 gr faina
100 ml lapte de soia sau migdale
1 morcov ras
sare
piper
boia de ardei dulce
verdeata
Apa
Mod de preparare:
Morcovi se curăță și se dă pe răzătoarea mică
Ciupercile se spala, se taie feliute. Ceapa si ardeiul se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga morcovul ras, ceapa, dupa 5 minute adaugam ardeiul si se amesteca usor. Dupa 5 minute adaugam ciupercile, amestecam si se lasa sa se caleasca la foc mic.
Dupa 10 minute se adauga 200 ml apa, se adauga boia si se lasa la fiert in continuare.
Intr-un bol se dizolva faina in lapte si se adauga peste tocanita. La sfarsit se adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste cu verdeata tocata fin.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu